Tips på intressanta aktier

Ovan presenterar vi aktier som vi tror kan vara värda att titta närmare på. Datum för inläggen anges tillsammans med värdeförändring, utdelning och genomsnittlig årliga avkastning.

Observera att vi rekommenderar att man alltid samlar information ifrån flera källor innan beslut om aktieaffärer tas.


Nya tips publicerade (14/1 - 2016)

Värderingen av företagen på Stockholmsbörsen är nu nere på mer rimliga nivåer och index (OMXS30) är i närheten av minimum de senaste två åren. Vi publicerar därför återigen tips på aktier. Det bör dock påpekas att vi inte tror på en avkastning i närheten av den tidigare på 34.8%/år. Ungefär 10%/år i avkastning borde dock vara möjligt.


Utvärdering av tips (17/10 -2015)

Våra tips har haft en genomsnittlig årlig avkastning på 34.8%, vilket ska jämföras med referensernas (OMXS30) årliga avkastning på 20.5%. Våra tips har alltså gett 70% högre årlig avkastning än indexet OMXS30.


Ovanligt hög värdering (20/4 -2015)

Efter tre års prisuppgång är aktierna på Stockholmsbörsen väldigt högt värderade. Utvecklingen av företagen har nämligen inte varit lika positiv. Vi tar därför bort alla våra aktiva tips.


Uppdaterad sida -> bättre tips (26/9 -2012)

Modellen har nu förbättrats vilket gör det enklare att ta hänsyn till tillväxt, skulder, antalet aktier och utdelning. Därmed förbättras även värderingarna och tipsen bör därmed korrigeras.

Med den nya modellen ser inte AstraZeneca och Fabage lika lovande ut längre även om de fortfarande borde vara hyffsade investeringar.

Peab och Axfood har båda haft stabila vinster och bra tillväxt. Eftersom aktierna dessutom är biliga platsar de definitivt på listan. Notera dock att Peabs vinst var betydligt lägre än väntat under första halvåret 2012.


Våra första tips är nu publicerade! (10/8 - 2012)

Stockholmsbörsen har gått upp sedan i juni så det hade varit bättre att köpa då, men det är ändå på tiden att vi publicerar några tips på aktier vi tror kan vara intressanta.

Marknadens förväntningar på AstraZeneca är väldigt låga på grund av tillväxtproblem och patent som löper ut. Lyckas företaget i framtiden prestera i närheten av den historiska vinsten kommer dock aktiekursen med stor sannorlikhet att skjuta i höjden.

Även om metallpriserna kanske kommer att sjunka något framöver verkar det som om marknaden undervärderar Boldien.

Fabege, Kinnevik B och Lundsbergsföretagen B ser alla ut att vara lågt värderade för tillfället. Av dessa har Fabege de största skulderna.

TeliaSonera var nära att platsa, men företaget har byggt på skulderna för kraftigt de senaste åren.

Aktiva
(värdeförändring uppdaterad 4/6 2017)
Inaktiva

* För referenserna OMXS30 har vi antagit en direktavkastning på 3.0%.